Werkwijze

Onze werkwijze

Elk project is voor ons uniek en telkens zoeken wij samen met u naar een oplossing die past bij uw wensen en ideeën. Vanaf het eerste contact met u tot en met de oplevering van uw project werken wij vanuit een vast stappenplan. Hieronder beschrijven wij de stappen die we telkens zetten.

Oriënterend gesprek

Na ons eerste contact nodigen wij u uit voor een oriënterend bij ons op de zaak in Heeswijk-Dinther. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw wensen en ideeën, waarbij wij u waar nodig informeren en adviseren.

3D ontwerp

Na het oriënterend gesprek zetten wij uw wensen, ideeën en keuzes om in een 3D ontwerp. Dat 3D-ontwerp toont exact hoe uw project er straks gaat uitzien. Haarfijn wordt daarin zichtbaar hoe de ruimtes eruit gaan zien en welke materialen worden gebruikt. Samen lopen wij met u door het 3D-ontwerp, waarbij het lijkt alsof u door uw toekomstige project wandelt.

Prijsvorming

Als het 3D ontwerp helemaal naar uw wens is, stellen wij een ‘open begroting’ op. Daarin worden alle werkzaamheden en materialen gedetailleerd beschreven, inclusief de kosten die daar telkens bij horen. Aan de hand van deze open begroting maakt u uw keuzes wat betreft werkzaamheden en te gebruiken materialen. Wij adviseren u daarbij graag.

Constructierapport

Onze ervaren constructeur berekent de sterkte van alle houtverbindingen en bouwkundige constructies. Door zijn nauwkeurige berekeningen weten we van elke houtverbinding of die sterk genoeg is voor de krachten die erop komen te staan. Daarbij zoekt onze constructeur steeds naar de beste combinatie van zowel wat sterk en veilig is, maar ook dat de verbinding esthetisch is en er mooi uitziet.

Projectuitvoering (Prefabricage)

Aan de hand van de 3D tekening zet onze architect alle details van het project om in 2D en 3D-tekeningen. Deze detailtekeningen sturen wij daarna naar onze CNC (computergestuurde machine) die de balken op maat zaagt, freest en boort. Op deze manier worden alle constructies in onze eigen werkplaats geprefabriceerd, onder toezicht van onze CNC operator. Onze ervaren, vakkundige en enthousiaste medewerkers prefabriceren daarna alle constructies, spanten en gebinten. Klaar voor vervoer naar de bouwlocatie. Gedurende het hele bouwproces mag u van ons een intensieve bouwbegeleiding verwachten.

Projectuitvoering (Montage)

Na de prefabricage worden het hout gereed gemaakt voor transport. Onze montageteams, die de onderdelen en constructies op locatie monteren, beschikken over kranen van verschillende afmetingen, van een torenkraan en aanhangwagenkraan tot een mini (spin) kraan, waarmee we door een poort naar achter kunnen. Bestaat het project veelal uit constructiewerk en houten wanden-/dakelementen? Dan kunnen wij ook het gehele project op ons nemen, inclusief fundering, dakbedekking en overige werkzaamheden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden!

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then